Csík zenekar koncertje

CSÍK ZENEKAR KONCERTJE

Vendég: KISS TIBOR / QUIMBY

BŐVEBB INFORMÁCIÓ…

Kiss Tibor

(1971 Dunaújváros)

Magyar zenész, képzőművész, dalszövegíró, a Quimby alternatív rockegyüttes 

gitáros frontembere, előadóművész. Zenei ízlésére a sokoldalúság a jellemző.

Eredetileg képzőművész akart lenni, 16 éves kora körül kezdett a zenével komolyabban foglalkozni. 1991-ben megalapították a Quimby együttest, majd 1995-ben Varga Liviusszal New Yorkba utazott, ahol négy hónapot töltöttek. Amerikai zenei élményei nagy hatást gyakoroltak művészetére, innentől kezdve magyar nyelven írt dalokat. Ekkor született a Majomtangó című szám is, majd később a Diligramm, mely szakmai áttörést és közönségsikert hozott. Előadóként részt vesz a Budapest Bár koncertjein, fellép az Aranyakkord formációban is.

Diplomáját 1997-ben szerezte a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Zenei teljesítménye mellett költőként is számon tartják, dalszövegei sokak szerint önálló versekként is megállják helyüket.

A zene és a dalszövegírás mellett képzőművészettel, festészettel is foglalkozik. Érzékeny, depresszióra hajló természete miatt élete során néhányszor válságba került, de sikerült újra és újra lelkileg felépülnie, alkotnia.

Többek között a 2023-as Budapesti Tavaszi Fesztiválon régi és új képzőművészeti alkotásait állították ki Nem vagy egyedül címmel. A kiállítás megnyitóján, a szolidaritás jegyében a mentálhigiéné kapott fő fókuszt, egy kerekasztal beszélgetés keretében volt szó a zenészek és a szakmabeliek mentális egészségéről, valamint a mentálhigiéné fontosságáról.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetés birtokosa (2010).

Helyszín: Földi Imre Sportcsarnok, Tatabánya
Időpont: 2023. október 23.

Kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy már 30 éve töretlen erővel, az idő, a divatok múlásával nem törődve, a nehézségeket leküzdve, a sikereket ügyesen kezelve létezik és dolgozik.

Nos, ez a Csík Zenekar.
Jövőbeli műsorainkban a közönségünk által szeretett igényes, sokszínű zenei világunkat visszük tovább az új dalainkban, miközben megidézzük azokat a régi szép összeállításokat is, amelyek nemcsak a mi szívünkben, a közönségünk lelkében, hanem az utóbbi évtizedek magyar zenei palettáján is nyomot hagytak végérvényesen.

A tatabányai Csík koncert – ahol Kiss Tibi vendégművészként lép fel – csúcspontja lehet az egyik legismertebb Kiss Tibi dal, melyet Majorosi Mariannával adnak elő a Csík zenekar különleges hangulatú zenei kíséretével:

Most múlik pontosan

Most múlik pontosan, engedem hadd menjen,
Szaladjon kifelé belőlem, gondoltam, egyetlen.
Nem vagy itt jó helyen, nem vagy való nekem,
Villámlik mennydörög: ez tényleg szerelem.

Látom, hogy elsuhan felettem egy madár,
Tátongó szívében szögesdrót, csőrében szalmaszál.
Magamat ringatom, még õ landol egy almafán,
Az Isten kertjében almabort inhalál.

Vágtatnék tovább veled az éjben,
Az álmok foltos indián lován.
Egy táltos szív remeg a konyhakésben,
Talpam alatt sár és ingovány.

Azóta szüntelen, őt látom mindenhol.
Meredten nézek a távolba, otthonom kőpokol,
Szilánkos mennyország, folyékony torz tükör,
Szentjánosbogarak fényében tündököl.

Egy indián lidérc kísért itt bennem,
Szemhéjain rozsdás szemfedő.
A tükrökön túl, fenn a fellegekben,
Furulyáját elejti egy angyalszárnyú kígyóbűvölő.

Készüljön fel egy igazi zenei kalandra, ahol a varázslatos magyar népzene találkozik az etno-jazz és a rock világával! A Csík Zenekar most a legfrissebb műsorával készül, ami garantáltan felforgatja majd a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokot.

 

Csík János és csapata immár 35 éve hű maradt a gyökereihez. A zenekar a magyar népzenei hagyományokat hozza el hozzánk a legfrissebb köntösben. Az elmúlt évtizedekben olyan nagyszerű dalokkal gazdagodtak, amelyeket mára a zenekedvelők széles tábora ismer. Most pedig az új műsorban a zenekar nemcsak a régi slágereket újítja fel, hanem vadonatúj dallamokat is bemutat a közönségnek.

 

Aki már korábban is volt a Csík Zenekar koncertjén, pontosan tudja, hogy milyen hangulat várja. Tudja, hogy életre kelnek az ismert magyar dalok, felforrósodik a levegő és egyre izgalmasabbá válik a koncert.

 

Aki még nem volt Csík koncerten, készüljön fel arra, hogy a Földi Imre Sportcsarnokban egy olyan élménnyel fog gazdagodni, ami sokáig emlékezetes marad számára!

 

Ne maradjon le a lehetőségről, hogy a Csík Zenekarral találkozzon Tatabányán!

Zenekar tagjai:

Makó Péter fúvós hangszerek

Majorosi Marianna ének

Csík János hegedű, ének

Szabó Attila hegedű, gitár

Bartók József nagybőgő

Barcza Zsolt cimbalom, tangóharmonika

Kunos Tamás brácsa

Galéria

Megközelíthetőség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló Rendezvények

Csík zenekar koncertje

CSÍK ZENEKAR KONCERTJE Vendég: KISS TIBOR / QUIMBY Kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy már 30 éve töretlen erővel, az idő, a divatok múlásával nem

Értesülj első kézből!

Kategóriák

Abigél

Kocsák Tibor – Somogyi Szilárd – Miklós Tibor ABIGÉL Szabó Magda regénye alapján Musical Székesfehérvári Zsigmond Lala Énekstúdió Musical Csoportja előadásában Az Abigél című ifjúsági

Tovább olvasom »

Hasonló rendezvényeink

Abigél

Kocsák Tibor – Somogyi Szilárd – Miklós Tibor ABIGÉL Szabó Magda regénye alapján Musical Székesfehérvári Zsigmond Lala Énekstúdió Musical Csoportja előadásában Az Abigél című ifjúsági

Tovább olvasom »

Elmúlt rendezvényeink

Hasonló rendezvényeink

Abigél

Kocsák Tibor – Somogyi Szilárd – Miklós Tibor ABIGÉL Szabó Magda regénye alapján Musical Székesfehérvári Zsigmond Lala Énekstúdió Musical Csoportja

Tovább olvasom »

Elmúlt rendezvényeink